Uporaba in lastnosti WPC desk

Wood Plastic Composite ali WPC deske so inovativni lesni kompozit, ki vsebuje mešanico polietilena (PE) ali PVC-ja ter 65-70 % lesa skupaj z dodatnimi aditivi. Te deske so izdelane iz okolju prijaznih materialov, ki so reciklabilni, kar pomeni, da so tako praktične kot tudi ekološke. WPC deske so na voljo v različnih barvah, vključno s svetlo in temno rjavo ter sivo, in prihajajo v rebrani ali 3D izvedbi. Z leti barva deske lahko nekoliko posvetli, vendar to ne vpliva na njihovo funkcionalnost. Na voljo so tako navadne kot masivne deske, ki so primerne za široko uporabo, vključno z zunanjimi oblogami kot so terase, balkoni, okolica bazenov, ograje, fasade in pomoli. Zaradi svoje vzdržljivosti so primerne tudi za komercialne prostore, kjer je obremenitev večja. Poleg tega ne potrebujejo vzdrževanja in so preproste za čiščenje.

WPC deske

Trajnost in enostavno vzdrževanje

WPC deske lahko izgledajo zelo naravno zaradi raznolike palete barv in vzorcev. Zaradi uporabljenih trpežnih materialov niso potrebne posebne obdelave kot so lakiranje, olje ali brušenje. Enostavno jih lahko očistimo z vodo, saj so popolnoma odporne na razvoj gliv, lišajev in mahov ob rednem čiščenju. Te deske ne razpadajo, ne cepijo se in so odporne na vremenske vplive, kot so sonce in dež. Zato so odlična izbira za zunanje objekte z velikimi površinami, kjer ni veliko časa za vzdrževanje.

Varna uporaba WPC desk

WPC deske zagotavljajo varnost pri hoji, saj so nedrseče, tudi ko so mokre. To pomeni, da so idealne za namestitev okoli bazenov ali na terase, ki so izpostavljene dežju. Zaradi njihove odpornosti na drsenje in razpokanje, v primerjavi z lesom, lahko brez skrbi hodite po njih tudi bosi. WPC terase so zasnovane za brezskrbno uživanje, saj ponujajo stabilno in varno površino. Namestitev WPC desk je preprosta in ne zahteva profesionalne pomoči. Sistem Clip za montažo omogoča, da to nalogo opravite sami. V primeru, da je potrebno zamenjati katero koli desko, je to enostavno – preprosto odstranite staro in namestite novo.