Armaturni načrt za zagotovitev trajne varnosti objektov

Prav vsi si želimo, da bi objekti v katerih se gibljemo varni, stabilni in trdni. Le tako se bomo v njih dobro počutili. Osnova gradbeništva je zato temeljito načrtovanje s katerim lahko dosežemo dolgoročno varnost objektov. Eden izmed elementov projektne dokumentacije, ki zagotavlja uspeh gradbenega projekta je  armaturni načrt. Podjetje Xplan, d.o.o. nudi strokovno izdelavo teh pomembnih dokumentov. Armaturni načrt, ki ga izdelajo, je osnovan na dolgoletnih izkušnjah in najsodobnejših tehnoloških rešitvah. V primeru, da iščete zanesljivost v izdelavi, jih kontaktirajte; z z veseljem bodo prisluhnili vašim željam in potrebam ter skupaj z vami postavili temelje za uspešen projekt.

Armaturni načrt in njegova izdelava

Armaturni načrt je detajlna tehnična risba na kateri je prikazana postavitev in razporeditev armatur v elementih, kot so stebri, stene, temelji in plošče – torej v betonskih elementih. Je obvezen del vsakega projekta gradnje saj zagotavlja mehansko trdnost konstrukcij, njihovo odpornost na različne obremenitve ter preprečuje razpoke in druge poškodbe, ki lahko poslabšajo varnost objekta.

Armaturni načrt torej ni le še neka dodatna zahteva pri papirologiji, pač pa ključni dokument s katerim je zagotovljena varna, kakovostna in z vsemi predpisi skladna gradnja. Pravilna izdelava armaturnih načrtov omogoča, da so materiali optimalno uporabljeni, zmanjšuje možnost nastanka gradbenih napak in povečuje učinkovitost gradbenega procesa.

armaturni načrt2

Temeljna plošča in temelji so del osnovne konstrukcije vsakega objekta in so odgovorni za prenašanje obremenitev iz konstrukcije na podlago. Izdelovanje armaturnega načrta temeljne plošče ali temeljev mora biti natančno in izredno pozorno, saj je od tega odvisno kako bo objekt stabilen in varen na dolgi rok. Prav tako je treba poskrbeti za ploščo, zidove, stebre, nosilce in vezi, ki so odgovorni za horizontalno in vertikalno nosilnost objektov.

Ravno zaradi tega je pomembno, da so izdelovalci armaturnih načrtov strokovno podkovani in izkušeni. Vse to so člani ekipe Xplan, d.o.o., ki bodo zagotovili, da bo armaturni načrt izdelan z ustrezno ojačitvijo konstrukcijskih komponent in da bodo te komponente sposobne prenašati obremenitve. Izdelava načrta v njihovem podjetju poteka v več korakih. V začetnem koraku opravijo temeljito analizo vaših potreb in zahtev ter se seznanijo z tehničnimi podrobnostmi projekta. Nato sledijo izračuni in simulacije na osnovi katerih se pripravi natančen in tehnično dovršen armaturni načrt. Vse se odvija v tesnem sodelovanju z vami.

V primeru, da potrebujete nekoga za izdelavo armaturnega načrta je podjetje Xplan zagotovo najboljša izbira. Zagotovili si boste, da bo projekt, ki ga imate zasnovan na trdnih temeljih, ki bodo dajali varnost v vseh prihodnjih letih.