Obloženi kruhki, popoln prigrizek za vsako priložnost
Vsak dober catering ponudi hladne prigrizke in obložene kruhke. Pri izbiri cateringa moramo biti pozorni na njihovo kvaliteto, saj to kaže splošen uspeh dogodka, ne glede na njegov namen. Pri cateringu morajo biti pripravljeni na pripravo ambienta, dekoracijo, pripravo prigrizkov in nudenje pijače. Zagotavljajo pa tudi profesionalno strežbo na izbranem dogodku in skrb za zadostno količino hrane.
Podjetje Pipo nudi vrhunski catering in s strokovnim znanjem, vam olajšajo pripravo vašega dogodka. Njihova specialiteta so hladni prigrizk in obloženi kruhki, ki so pripravljeni sveži in iz najboljših sestavin.
Kreativno in okusno
Obloženi kruhki so povsod zelo priljubljeni, saj se postrežejo na skoraj vsakem družabnem dogodku, naj bo to zabava, poroka, piknik ali poslovno srečanje. So okusni, enostavno jih je pripraviti in preprosta je tudi njihova postrežba. V tem članku se bomo sprehodili mimo različnih vrst obloženih kruhkov, sestavin kruhkov in ponudili nekaj nasvetov za pripravo.
Vrste obloženih kruhkov
Klasični obloženi kruhki so na vsem dobro znani. Uporabi se rezine belega, polnozrnatega ali rženega kruha. Izberite sebi najljubšega. Potem dodajte različne obloge, kot je sir, salama, šunka, slanina, zelenjava. Pod to lahko namažete topljen sir ali kakšen drug namaz.
Polnozrnati obloženi kruhki so narejeni enako, kot klasični, ampak da izberemo polnozrnati kruh in dobimo bolj zdravo različico. Namazi lahko vključujejo avokado, humus, obložimo pa jih s pustim mesom in zelenjavo. Seveda so vse različice lahko brez mesa, za vegetarijance.
Bruschetta je obložen kruhek, ki se je rodil v Italiji. Rezine bagete so popečene in nato obložene s paradižnikom, baziliko, česnom in olivnim oljem.
Skandinavci poznajo kanape, ki mu rečejo smørrebrød. Na rženi kruh dodajo različne vrste rib, meso, jajca, zelenjavo in začimbe.
Sestavine
Kot smo že ugotovili, so sestavine lahko zelo različne. Posebej se razlikujejo od države do države in pa od tega, kakšnim ljudem jih postrežemo. Najbolj pomembno je, da so sestavine sveže in kakovostne. S takšnimi sestavinami bodo obloženi kruhki lepi tudi na oko. Glavne sestavine so kruh, namazi in obloge.
Nasveti za pripravo
Kadar sami pripravljamo kanapeje, je dobro upoštevati pet nasvetov. Tako boste zablesteli s svojimi kruhki.
- Svežina – sveže in kakovostne sestavine bodo okusne in estetsko. Če izberete lokalne sestavine, še toliko boljše.
- Kombinirajte okuse – eksperimentirajte. Izberite kombinacije sladko / slano, dodajte brie in sladke hruške. Igrajte se in ne boste mogli zgrešiti.
- Estetska priprava je zelo pomembna. Ker kruhke postrežemo samostojno, so razred zase in pomembno je, da dobro izgledajo. Ne pozabite, jemo tudi z očmi.
- Pripravite kruhke zadnji trenutek. Nekatere stvari pa si lahko pripravite že prej, na primer domač namaz.
- Ogromno kombinacij lahko naredite. Naj bodo kruhki takšni, da bodo gosti želeli poskusiti vse.
Preprosti recepti za kruhke
Ko kruhke pripravljate za doma, lahko naredite preproste različice. Namažite kruh z maslom in dodajte rezine pršuta, rukolo in nekaj olivnega olja.
Zelo všečen je namaz z avokadom, ki mu lahko dodate dimljenega lososa.
Drugače pa izberite dobro podjetje, ki se na vse nasvete za pripravo obloženih kruhkov spozna in uživajte v neskončnih kombinacijah okusov.
Zaključek
Obloženi kruhki so najpogosteje prva jed, ki jo gostom postrežemo. Z njimi naredimo prvi vtis in čeprav gre samo za kruhke, je vsak detajl pomemben. Odličen vtis na goste naredimo z čudovitimi in okusnimi prigrizki. Naj bodo najprej privlačni na oko, prvi ugriz vanje pa naj očara vaše goste. Gre za vsestranske in enostavne prigrizke, na voljo pa je neskončno možnosti za kombiniranje. V podjetju Pipo to vedo, zato obložene kruhke pripravljajo s strastjo. Do hrane in do estetike. Ko jih boste izbrali, da vam na dogodku postrežejo obložene kruhke in druge dobrote, boste rekli samo ‘wow’ in uživali.